Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> Puumailat again
Sivu:   | 1 | 234 |
PUUMAT / 13.12.2006 23:09:38
mikä on plan tulevalle kaudelle, joko pelataan koko sarja pihkakepeillä ?
Tiger #7 / 14.12.2006 20:52:34
Taasko tää sama keskustelu alkaa alusta..? Eiks se oo vähän turhaa hakee jotain "jee-ollaan-melkein-ammattilaisia" meininkiä, jos joukkueilla on vaikeuksia saada ees 9 pelaajaa peleihin...

Ja jos nyt pelaajien joukossa sattuu vielä olemaan opiskelijoita, joilla ei ikipäivänä oo varaa alkaa ostamaan miljoonaa puumailaa per kausi, niin kohta saadaan muuttaa kentät pienemmiks ja alkaa pelaamaan 7 pelaajalla..

Mutta hyvät joulut ja uudetvuodet kaikille, toivottavasti jatkuu noi hyvät säät Suomessa

Linkki  
12 / 15.12.2006 10:47:04
no ehkä tästä asiasta välillä on hyvä keskustella, jos vielä omakohtaiset kokemukset ovat vähäisiä. palstahan on mielipiteitä varten.

exposista sen verran että vuonna 2006 koko joukkueella hajosi 0 kpl puumailoja peleissä + treeneissä käyttökelvottomiksi. kuitenkin jokainen peli ja treeni vedettiin puulla (lukuunottamatta eurocup & em). lienee hyvää tuuriakin ollut matkassa. ronilta taisi lohjeta matsissa yksi maila alkukaudesta, mutta senkin saa paikkaamalla peli- tai ainakin treenikuntoon..

no mutta itse asiaan.
tarkoituksena on tammikuun aikana pitää valmentajapalaveri, jossa mm puumailoilla pelaamisesta päätetään. lisää tietoa palaverista tulee tammikuun alussa.
Geordie / 15.12.2006 11:16:54
Quote:

Taasko tää sama keskustelu alkaa alusta..? Eiks se oo vähän turhaa hakee jotain "jee-ollaan-melkein-ammattilaisia" meininkiä, jos joukkueilla on vaikeuksia saada ees 9 pelaajaa peleihin...


Linkki  


Just tuohan se syy on pelata puulla. Voi jeesuksen kristuksen vittu.
Juu mehän yleensäkin kaikki täysi-ikäiset pelataan vieläkin vuosien jälkeen kun on niin siistii leikkii ammattilaisia ja kertoilla tutuille marginaalilajisaavutusstooreja.

Otteluita dominoivaan pystyvien syöttäjien määrä on vähäinen ja kelvollisten lyöjien määrä on melko suuri niin eikö sen järki sano, että kustannuksien tosiaan pysyessä kurissa, on järkevää yrittää pitää pelin henki hiukan lähempänä sitä henkeä jota se parhaillaan on. Kyse ei ole mistään jalkapallomaalien suurentamisesta kun kerran sitä puuta on melkoisesti lajin parissa muuallakin käytetty. Plus uskon että puulla lyötäessä pienet yllätykset ovat tod. näköisempiä tapahtumaan ennakkosuosikkijoukkueelle huonon päivän tai tuurin sattuessa kun ei välttämättä se lineupin jälkipää tee tarvittavia juoksuja perselyönneillä alkupään epäonnistuttua.

Ja sekin vielä että me pelataan hiekalla ja alulla mikä on aina "voittava" yhdistelmä. Sitä voi kysyä Liukolammen otsalta, Vartiaisen jaloilta tai centteriltä joka makaa syvällä hevoshaassa kiinni pelkästään jo grounderien takia.

Eli mielipiteeni tästä kallistuu näistä syistä sille kannalle että avitetaan hiukan puolustusta ja lyödään puulla, no ainakin pleijarit taas, mutta mielellään vaikka runkosarjakin.

Mielipiteeseeni ei vaikuta se että sain postissa hetki sitten 2 uutta tilaamaani puumailaa : )


Rolly / 15.12.2006 18:28:26
Quote:

nronilta taisi lohjeta matsissa yksi maila alkukaudesta, mutta senkin saa paikkaamalla peli- tai ainakin treenikuntoon..


Itseasiassa se räsähti runkosarjan viimeisessä matsissa . Mutta jos niihin kustannuksiin nyt jotain kommentois, niin se maila maksoi 20€ ja vieläkin voi käyttää, kuten J-P tossa aikaisemmin kirjoitteli. Vähän erikeepperiä ja erkkaa nii homma on bueno.

Meillä on Exposissa ollu nyt kaks tai kolme kautta käytössä kaks joukkueen komposiittimailaa, joista vasta toinen on pelikelvoton. Alumiinimailat ei sinänsä vissiin kestä yhtään pidempään ku puu /lasikuitu komposiitti. Tai ainakaan ne ei oo enää hyviä muutaman kauden jälkeen kun ovat yleisessä käytössä joukkueella. Joten kustannussyihin ei kannata tässä keskustelussa mun mielestä kauheesti vedota.

Lyöjien dominoinnin vähentämiseks olis kyllä suotavaa tai ehkäpä kivempaa että kaikki pelailtas puumailoilla Hyvien lyöntien saaminen on astetta kinkkisempää puumailalla. Ja tälläset pikkumiehet kuten allekirjoittanut, ei helpolla saa kunnaria hujautettua Grounderitkin jää löröinä etukentälle... heh..
Tiger #7 / 16.12.2006 04:52:08
Noista komposiittimailoista mulla muuten oliskin pari kysymystä:
1. Voisko joku hieman tarinoida niiden ominaisuuksista verrattuna puu- ja alumailoihin?
2. Mitä säännöt sanoo komposiittimailan käytöstä, jos alumailat kielletään? Jos siinä tapauksessa haluaa käyttää komposiittimailaa, pitääkö sen olla sellanen älykallis täyskomposiitti, vai sellanen halvempi mikälie-komposiittisekoitus?

Pari sanaa vielä puumailoista:
Oon nyt käyny kattelemassa pari kertaa espanjan ja katalonian liigan matseja, ja kyllä niitä puumailoja siellä ainakin näyttää hajoavan kuin varusmiehiä Parolassa.

Oon käyny itekkin kokeilemassa puulla lyömistä, 3 lyönnillä tuloksena 3 enemmän tai vähemmän haljennutta keppiä...eipähän onneks ollu omia

Varmasti juoksuerot ja -määrät pysyis pienempinä, ja peli sitäkautta TULOKSELLISESTI mielenkiintoisempana (ts. keinotekoisesti tasoitettuna), mutta mielummin mä ainakin koitan ottaa kiinni vähän kovempia lyöntejä kun sellasia hiljaa valuvia maapalloja, mitä puumailoilla syntyy. Enkä haluais joutua ostamaan sylillistä puumailoja vaan siks, että voisin ensin opetella lyömään niillä.

...eikä näistä mun kirjotuksista kannata pulttia ottaa, enhän mä lyöntipelistä oikeastaan mitään tiedä, nää on vaan yhden ulkopelaajan näkemyksiä.
Tiger #7 / 16.12.2006 04:54:42
Quote:

(lukuunottamatta eurocup & em)


Ihan muuten mielenkiinnosta: mistä syystä noi mainitut europelit, ja lisätään joukkoon vielä pm-kisat, pelataan alumailoilla, eikä puulla?
Leary / 17.12.2006 15:55:18
Vastataan eka noihin kysymyksiin komposiittimailoista.

Expos osti siis kolmisen vuotta sitten kaksi täyslaminoitua komposiittimailaa. Siis sellaista jossa on sekä kahvaosa että pallonlyöntiosa peitetty laminaatilla. Tämän lisäksi useampi pelaaja on hankkinut oman "puolikomposiittimailan", jossa on siis vain kahvaosa laminoitu ja palloon osuva kohta normaalia puuta. Yksikään näistä mailoista ei ole vielä katkennut tai hajonnut. Vain nuo kaksi joukkueen yhteistä täyskomposiittia ovat tulossa vähitellen elinkaarensa loppupuolelle, kun laminaattikerros on alkanut pikkuhiljaa irtoamaan puusta pallon osumakohdassa.

Toisaalta, näitä mailoja on käytetty kolmen vuoden ajan lähes jokaisissa treeneissä useamman pelaajan toimesta. Samalla käytöllä joka ikinen alumiinimailakin olisi jo kauan sitten menettänyt viimeisenkin kimmoisuutensa ja muuttunut elottomaksi kangeksi. Kannattaa muistaa esim. sekin seikka, että exposissa heitetään talven lyöntitreenit kovilla palloilla lyöntitunnelin ansiosta. Siksi myös talvisin komposiitilla saatetaan lyödä helposti pari-kolme sataa kovaa swingiä viikossa. Vanhimmat puolikomposiittimailat ovat nyt kahden vuoden ikäisiä. Ne ovat pelaajien henkilökohtaisia ja siten paljon vähemmällä käytöllä, mutta yhtäkään ei ole siis vielä rikottu. Toisaalta niissä ei ole ilmennyt, eikä ole edes odotettavissa samanlaisia delaminoitumisongelmia, sillä osumakohta on pelkkää puuta.

Näiden kokemusten pohjalta ainakin itse siis pidän komposiittien kestävyyttä riittävän yhtäläisenä alumiinimailojen kanssa. Itse nimittäin omistan myös yhden 5 vuotta lähinnä matseissa käyttämäni alumiinimailan, jonka varsi on täynnä hiusmurtumia ja on muutenkin soikea. Niitäkään ei voi ikuisina pitää.

Lyöntiominaisuuksiltaan komposiittimailat ovat hyvin pitkälti puumailojen kaltaisia. Alumiinimailoihin verrattuna hyvä osumiskohta on siis paljon pienempi. Ne rankaisevat armotta varrella tai mailan päällä saaduista osumista, jotka päätyvät useimmiten helpoiksi paloiksi sisäkentälle. Jos komposiitti/puumailalla osuu ns. sweet spotilla, ei lyönti jää juurikaan lyhyemmäksi kuin kalleimmillakaan alumiinimailoilla.

Toinen nyrkkisääntö on, että puu/komposiittimaila on selkeästi raskaampi swingata kuin alumiinimaila. Ero ei niinkään ole mailan painossa, vaan painon jakautumisessa mailan kärkeen. Jos nyt pienemmätkin kukkakepit pystyvät heiluttamaan 33" pituista, 28 unssin painoista ja 2 5/8" paksuista full barrel alumiinimailaa, ei vastaavan mittainen ja paksuinen puumaila todellakaan liiku enää samalla nopeudella niillä lihaksilla. Puumailaan siirtyessä mailan pituudesta pitää yleensä tinkiä tuuman verran, ja puumailat ovat normaalisti hieman kapeampia painon laskemiseksi.

Puu ja komposiittimailalla ei ole lyöntiominaisuuksien osalta ole juurikaan eroa. Puumailoja saa ehkä aavistuksen kevyempinä, sillä komposiiteissä panostetaan tarkoitusella kestävyyteen grammojen kustannuksella. Toisaalta puumailoja saa sekä ultra-lite mallisina että superraskaina, eli erot ovat yksilöllisiä.

JOS päätös puumailoihin siirtymisestä tehdään, sallitaan silloin varmasti myös laminoitujen puumailojen käyttö. Niiden ainoa merkittävä ero on tosiaan vain paremmassa kestävyydessä. Viime vuosien playoff ja finaalipeleissä on saanut käyttää myös komposiittimailoja.

Lyhyen alustuksen jälkeen kommentoidaan vielä noita henkilökohtaisia kokemuksiasi.

Kun syöttäjät alkavat heittämään suomessa 90 mailisia inside fast balleja, kyllä meilläkin varmasti hajoaa pari mailaa. Viime vuonna expos tosiaan pelasi 15 ottelua puumailoilla, ja vain yksi halkesi. Puuliiman ja teipin ansioista tosin sitäkin voi edelleen käyttää treenimailana.

Jos olet kolmella swingillä hajoittanut 3 mailaa, suosittelen että asettelet sen puumailan leiman oikein päin ennen swingaamista seuraavan kerran. Fränkki voi varmaan pitää tampereella klinikan puumailalla lyönnistä. Siinä on tosiaan vain yksi asia mikä pitää muistaa, mutta ilman sitä yhden mailan saa toki hajalle yhdellä lyönnillä. Mutta siperia kai opettaa tehokkaimmin tämänkin asian, 30 euroa per swingi kyllä motivoi muistamaan sen mailan asennon tarkastuksen kohtuu tehokkaasti...

Jos pidät puumailoilla lyömistä ottelun tuloksen keinotekoisena tasoittamisena, niin mitäs kivikovilla hiekkakentillä sekä ilman syöttökumpua pelaaminen sitten on? Molemmat ovat nimittäin huomattavia etuja lyöjälle puolustusta vastaan. Jos haluat ottaa vähän kovempia lyöntejä kiinni, niin siirry vaikka pelaamaan kolmospesää. Kyllä niitä puumailoillakin tulee, mutta erona on se, että paskat sohaisut ei enää ehdikään valumaan shortin ja kolmosen välistä tai bluupperiflaikkareina just ja just sisäkentän ylitse. Hyvä lyönti pysyy hyvänä lyöntinä mailasta riippumatta, mutta huonolla osumalla ei enää käykään tuuri niin usein.

Eurocup ja EM-kisat pelataan oikeilla kentillä. Tosin itse pelaisin mielelläni myös ne puumailoilla. Vastausta tähän en tiedä, enkä tiedä onko asiaan tulossa muutosta. Toisaalta, A-poolin EM-kisat sekä Ruotsin, Hollannin, Tsekkien jne. liigat pelaavat puumailoilla. Mikähän on syy tähän?

Pannaan vielä hymiö loppuun!
roope / 18.12.2006 12:02:04
Pelataan vaan puulla, niin voidaan siirtyä seuraavaan kiistelyn aiheeseen eli syöttäjien räpylän yksivärisyyteen ja hikinauhan käyttöön...

Nyt vielä kun tuo kumpukin alkaa olemaan kunnossa niin syöttäjät dominoi ensi kautta selkeesti. Eli tässä siis voi selkeesti rupee jo hillitsemään talviharjoitusta, että edes joku saa hitin aikaiseksi ensi kaudella.

Ja vielä, Hyvät Joulut ja Rauhallista Uutta Vuotta 2007

P.S. Timolle hymiö
Janne / 18.12.2006 22:37:59
Eipä tähän aiheeseen taida yhtä ainoaa oikeaa ratkaisua löytyä - aina löytyy valittamista puoleen tai toiseen. Täysin henkilökohtainen mielipiteeni on että puumailoilla on kiva lyödä. Metallimailoilla lyöminen on hölmöä: suomessa syötön taso on niin surkea, ettei alulla lyöminen ole enää edes haaste. Kannatan siis, edelleen, erittäin vahvasti puu/komposiittimailoihin siirtymistä koko kaudeksi.

Kuulin muuten jossain vaiheessa viime kautta huhun, että seuraavat B-EM kisatkin pelattaisiin puulla. Liekö järki voittanut tässäkin?
Sivu:   | 1 | 234 |