Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> Toimitsijakorvaukset
Finnblue / 13.01.2007 16:55:43
Miksi korvauksia laskettiin?

Kirjanpito on hyvinkin vaativaa puuhaa, mielestäni täysin samanarvoista tuomaroinnin kanssa. Samoin kenttätuomarin tehtävät - silloin kun ne hallitaan oikein - ovat rinnastettavissa päätuomariin. Maista, joissa olen tuomaroinut, Suomi on ainoa, jossa nämä eriarvoistetaan.

Sitten tuomarikurssista. Onko halukkaita? Tyhjille seinille ei huvita opettaa mitään.

Mika
Sh@mpoo / 13.01.2007 19:30:02
Päätuomarin matkakorvausta nostettiin 20e-]30e.
Kirjurin ja kenttätuomarin korvaukset säilyivät ennallaan 20e-]20e.

-Sampo
Ei tiedossa / 13.01.2007 20:53:27
20 egee kenttätuomarina ei paljoo saa innostumaan kenttätuomarin hommia tekemään. Jopa se 30 egee päätuomarina tuntuu välillä hieman liian pieneltä.

Nyt sittenku vielä pienennettiin kenttätuomarin palkkiota niin tulee olemaan tuskaisia TUNTEJA ALUMAILOILLA pelatuissa KÄSIPALLO LUKEMIIN päättyvissä lähes NELJÄN TUNNIN peleissä!
PUUMAT / 13.01.2007 22:34:22
no, tähän kyllä haluan oman kommenttini antaa, sillä kirjuri ei vielä pääse tehtävistään eroon vaikka ottelu onkin päättynyt, koosteen laatiminen ja tietojen tallentaminen nettiin, ehdotan että työtaakkaa kevennettäisiin,että liiton toimistolla (lajipalvelut) ottelun tilastotiedot tallennettaisiin koostelomakkeesta, niin se hieman helpottaisi (ja huom ! jos tämä onnistuisi niin ei mitään palkkion alennuksia kuiteskaan )
Finnblue / 14.01.2007 00:31:25
Quote:

Päätuomarin matkakorvausta nostettiin 20e-]30e.
Kirjurin ja kenttätuomarin korvaukset säilyivät ennallaan 20e-]20e.

-SampoMitäs tämä tarkoittaa sitten ns. neutraalien tuomareiden kohdalla? Paljonko?

Mika
Sh@mpoo / 14.01.2007 14:30:01
Äidinkielen opettajani puhui aina luetun ymmärtämisestä...
Itse en kuitenkaan ymmärrä, mistä on bongattu ajatus, että toimitsijoille maksettavaa matkakorvausta olisi laskettu...?

Päätuomarille maksetaan viime kauden 20 euron sijaan 30 euron matkakorvaus. Kirjuri ja kenttätuomari saavat saman 20 euroa kuin viime kaudellakin. Oliko tässä nyt jotain liian hankalaa ymmärrettäväksi?

Ja kysehän on matkakorvauksista, eikä toimitsijapalkkioista. Kukaan toimitsija ei varmaankaan rahan takia hommia tee. Olisihan se mukavaa, jos toimitsijoille voisi maksaa asianmukainen palkkio hoidetusta hommasta. Matkakorvauksella pyritään lähinnä kattamaan toimitsijalle aiheutuvat kustannukset liikkumisesta päikanpäälle.

Tarkoitus ei myöskää ole missään nimessä väheksyä kirjurin tai kenttätuomarin toimitsijatehtäviä. Itsekin kirjurin hommia tehneenä tiedän, että tunti siinä ainakin vielä menee pelin jälkeen tilastojen syöttämisessä yms. Ja jos toimitsijakolmikosta joku puuttuu, niin otteluhan on jo sitämyöten valmiiksi pilalla.

Suunta on mielestäni kuitenkin oikea, ja toivon, että seuraavana vuonna voitaisiin esim. korottaa kirjurille ja kenttätuomarille maksettavia matkakorvauksia. Näillä mennään kuitenkin tällä kaudella. Ja kaikille energisille vaikuttajille tiedoksi, että SBSL:n hallituksessa voi olla vaikuttamassa mm. em. asioihin.

-SP
Finnblue / 14.01.2007 19:14:39
Quote:

Itse en kuitenkaan ymmärrä, mistä on bongattu ajatus, että toimitsijoille maksettavaa matkakorvausta olisi laskettu...?


No ainakin mulle on maksettu €30/peli viimeiset kaksi kautta.

Ymmärtääkseni joukkueisiin kytketyt tuomarit/kirjuri saivat osuuden tuosta, loput tilitettiin takaisin toimitsijan järjestäneelle joukkueelle. Tähän olisi olemassa parempikin - kansainvälisestikin tunnettu - ratkaisu, mutten rupea sitä tässä tarkemmin selittämään. Ymmärrän kyllä, miksi tällä hetkellä kikkaillaan tällä tavoin.

Mika
simopekka / 15.01.2007 11:07:01
Keskustelu alkoi kysymyssanalla "Miksi", joten annetaan tässä jotain perusteluja. En tiedä, onko foorumi oikea, mutta kuitenkin...

Seurakorvaukset:
90-luvulla vaadittiin seuroja toimitsemaan `aktiivisesti` ja jos seura luisti, niin sakotettiin 1000 mk:lla. Tässä oli kuitenkin se puute, että aktiivisuus oli turhan epämääräinen käsite ja tietääkseni vain kerran ketään epäaktiivisuudesta sakotettiin. Jossakin vaiheessa keksittiin ruveta perimään tämä sakkomaksu kaikilta etukäteen osana sarjamaksua ja tätä sitten palautettiin seuralle sitä mukaa kuin seura teki toimitsijavuoroja N EUR/ottelu. Tätä palautusta on jossakin vaiheessa ruvettu kutsumaan seurakorvaukseksi. Seurojen ulkopuoliset tuomarit(kuten finnblue) saivat normaalin lisäksi laskuttaa matkakorvausta myös tämän seuroille palautettavan osuuden verran.
Tuolloin toimitsijatyöt jakoi liiton sarjavastaava, jota tointa hoitaneet tietävät, että toimitsijoita oli vaikea välillä saada peleihin.

Kaudesta 2006 alkaen toimitsijatöiden jakosysteemiä muutettiin niin, että jokaiseen otteluun on nimetty vastuuseura, joka hankkii toimitsijat kyseiseen otteluun. Näin toimitsijasakkojen (seurakorvausten) alkuperäinen syy - saada seurat hommaamaan toimitsijoita - ei ole enää voimassa, kun joka tapauksessa seura joutuu hommaamaan toimitsijat. Tästä järjestelmämuutoksesta johtuen seurakorvauksista muodostui liitolle yksi turha lisäbyrokratian ja rahansiirtelyn muoto ja siitä luovuttiin nyt.

Jatkan seuraavassa viestissä myöhemmin...