Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> Otteluohjelma
Raffi / 28.05.2007 22:54:04
Vaikka tein itselleni diilin ennen kauden alkua, etten anna lajiin liittyviä asioita ärsyttämään mua, on mulla pakko rikkoa lupaukseni:

Otteluohjelman rakenne on taas kerran mennyt ihan pieleen! Pudotuspeleistä puhumattakaan, en vaan pysty käsittää miten joku voi suunnittella tätä näin. Esimerkiksi Bullets (uusi joukkue, jolla on noin 2,5 syöttäjiä) pelaa 11 päivän sisällä neljä pelejä. Athletics pelaavat kolme pelejä viiden päivän sisällä. Eagles on kaksi kertaa peräkkäisinä päivinä (SU-MA ja LA-SU, kesä- ja heinäkuussa). Tigers kaksi kertaa arkisin PK-seudulle. Neljä joukkuetta pelaavat kaksi pelejä samana päivänä ja samalla kentällä. Tigers pelaavat DH kahta eriä joukkueita vastaan. Riittäkö???

Sitä paitsi voisimme sopia, että ainakin DH:n pelit kestävät vain seitsemän vuoroparia, koska eilen toisen pelin joukkueilla ei ollut ollenkaan lämmittelyaikaa ja piti heittää dugoutin takana olevalla nurtsilla.

Ja Tigersin tapauksessa olisi mun mielestä järkevin, että heillä järjestettäis vain DH:tä, kolme PK-seudulla ja kolme kotona. Ei Suomessa on mitään väliä pelataanko kotikentällä ja on ihan tarpeetonta, että Tigers matkustavat kuusi kertaa tänne.

Nyt kun pelattiin moundilla ja puumailoilla käy ilmiin, ettei nämä toimenpiteet auttavat pelin nopeuttamisen ja juoksujien vähenttämisen kanssa. Mutta jos käytettäisimme enemmän aikaa harjoittelemiseen ja syöttäjien kehittämiseen, niin ehkä nämä toiveet toteutuisivat.

Jännittää, mitä Suomen baseball kansa vastaa tähän... Älkää vaan sano, että Suomessa asiat toimivat eri lailla kuin Keski-Euroopassa, haha.
gumba / 28.05.2007 23:42:59
Quote:


Riittäkö???


Riittää.

Eaglesin osallistuminen sarjaan varmistui pari viikkoa ennen kauden alkua ja ohjelma meni uusiksi. Tigers ei varmaankaan halua pelata pelkästään DH:ta, vaikka matkustaminen on varmasti melko inhottavaa ja aikaa vievää. Uskon Tigersin kuitenkin tienneen tämän aloittaessaan sarjassa. Myös Tampereella on samat kartat käytössä kuin meillä täällä. Voin olla väärässäkin tuon DH:n suhteen, karttojen osalta en.

Suomessa, toisin kuin Keski-Euroopassa, tämä on harrastus ja monet ovat mökillä viikonloppuisin. Suomessa esim. kenttävuorojen saaminen ja niiden jakojärjestelmä panee välillä miettimään, että eikö Suomen kansa saavuttanutkaan aikanaan torjuntavoittoa.

Seitsemästä inningistä olen samaa mieltä. Samoin harjoittelusta. Olen muuten nähnyt A´s treenaavan aika usein ja ainoana saksaa osaavana Rusalla on pyörinyt Kristian heti A´s:n treenien jälkeen.

Tosiasiassa ihan hyviä pointteja sinulla kirjoituksessasi on. Välillä on useita pelejä lyhyen ajan sisään ja sitten pari viikkoa taukoa. En kuitenkaan jaksa uskoa, että sarjaohjelma on tahallaan tehty mahdollisimman huonoksi. Ehkäpä sinulta saa konsultointiapua ensi kauden sarjaohjelman suhteen jo ennen kauden alkua? Ja alut takaisin heti, avg putoaa kuin lehmän häntä.
gumba / 28.05.2007 23:45:12
Quote:Jännittää


Samat.
gumba / 28.05.2007 23:49:47
[
Olen muuten nähnyt A´s treenaavan aika usein ja ainoana saksaa osaavana Rusalla on pyörinyt Kristian heti A´s:n treenien jälkeen.Korjaus tähän. En muistanut, että joukkue olikin vaihtunut viime kaudesta. Pahoittelut tästä.
Tiger #7 / 29.05.2007 00:57:16
Tää viesti ei sitten ole kirjoitettu Tigersin edustajan ominaisuudessa, ihan vaan omia mielipiteitä:
Nuo kaksi Tigersin Helsingissä pelattavaa arkipäiväpeliä on mun mielestä ihan hieno juttu, ihan kivaa ettei aina vaan viikonloppuisin pelata.

Ongelmana mielestäni onkin alkamisaika. Nyt nuo pelit on merkattu alkamaan klo 18.30, joka tarkoittaa sitä, että Tampereelta pitäisi lähteä ajelemaan n.klo 15.30, mikä taas puolestaan erittäin tehokkaasti eliminoi mahdollisuuden suurelta osalta työssäkäyvistä lähteä pelailemaan. Kun otteluita on muutenkin tällä kaudella niin vähän, niin ainakin itselläni laski kauden alussa motivaatio lajia kohtaan aika rankasti, kun huomasin että siitäkin vähästä jää tuon takia muutama peli todennäköisesti pois.

Nyt kun tuota päivänvaloa alkaa riittämään jo pidemmäksikin aikaa, niin nuo ottelut olisi voinut laittaa alkamaan esim.klo 19.15, jolloin vierasjoukkueellakin olisi mahdollisuus saada täysi joukkue kasaan. Samaa pätee siis myös niihin Tampereella pelattaviin arkipäivämatseihin. Toki tuon myötä kotiinpaluuaika menisi suht myöhäiseksi, mutta eihän noita pelejä montaa per joukkue oo tänä kesänä.

Aikatauluja intissä 9kk laatineena tiedän, että se on aikas helvetillistä puuhaa johon kukaan ei ikinä oo tyytyväinen, etenkin kun tulee viimehetken muutoksia (Eagles), mutta onko tuohon alkamisaikaan edes kysytty seuroilta ehdotuksia?
Raffi / 29.05.2007 09:20:23
Quote:

Eaglesin osallistuminen sarjaan varmistui pari viikkoa ennen kauden alkua ja ohjelma meni uusiksi.

Mielestäni ennen Eaglesin mukaantuloa oli suunnitteltu että pelataan kolminkertainen sarja, eikö niin? Sillä järjestelmä olisi ollut 45 pelejä yhteensä, kun nyt pelataan vain 42.

Quote:

Tigers ei varmaankaan halua pelata pelkästään DH:ta, vaikka matkustaminen on varmasti melko inhottavaa ja aikaa vievää. Uskon Tigersin kuitenkin tienneen tämän aloittaessaan sarjassa. Myös Tampereella on samat kartat käytössä kuin meillä täällä. Voin olla väärässäkin tuon DH:n suhteen, karttojen osalta en.

Mitä, jos me kaikki pelattaisimme vain DH:ta? Näin meillä olisi vain kuuta pelipäiviä kauden aikana. Kausi kestää noin kolme kuukautta, eli kaksitoista viikonloppuja, ja joka toinen olisi vapaa.

Quote:

Suomessa, toisin kuin Keski-Euroopassa, tämä on harrastus ja monet ovat mökillä viikonloppuisin. Suomessa esim. kenttävuorojen saaminen ja niiden jakojärjestelmä panee välillä miettimään, että eikö Suomen kansa saavuttanutkaan aikanaan torjuntavoittoa.

Eikö Rusalla pelataan meidän lisääksi vain krikettia (normaalisti lauantaisin) ja sitten vielä 1-2 kertaa vuodessa siellä on jotain hevos-juttua? Ja onko se Leppävaaran kenttä vaikea saattavissa? Tiedän kyllä, että se on vaikea saada niitä kenttävuoroja, mutta esimerkiksi kaksi vuotta sitten, kun itse hoidin Giantsin puolesta nämä jutut, onnistui melko hyvin varamaan vuoroja tuolla Hakunilassa. Ja, jos oikein hullua menoa haluttais järjestää, niin voitais pelata klo 0900, 1200, 1500 ja 1800, samana päivänä, samalla kentällä. Tämä kyllä edellyttäisi että ne on 7-vp pelejä.

Quote:

Tosiasiassa ihan hyviä pointteja sinulla kirjoituksessasi on. Välillä on useita pelejä lyhyen ajan sisään ja sitten pari viikkoa taukoa. En kuitenkaan jaksa uskoa, että sarjaohjelma on tahallaan tehty mahdollisimman huonoksi.

No, en sitäkään usko. Mielestäni pitäisi vain ruveta kommunikoimaan parempi ja järjestää talvella palaverin, jossa kaikkien joukkueiden edustajat keskustelisivat otteluohjelmasta.

Quote:

Ehkäpä sinulta saa konsultointiapua ensi kauden sarjaohjelman suhteen jo ennen kauden alkua?

Suostuisin tähän mielellään, mutta lähden syksyllä Aasiaan matkustelemaan ja olen toukokuun 2008 loppuun asti pois. Toisaalta, tarvittaisin varmasti jotain tekemistä kun chillaan Malesian rannoilla...
Raffi / 29.05.2007 09:23:08
Quote:

Nyt kun tuota päivänvaloa alkaa riittämään jo pidemmäksikin aikaa, niin nuo ottelut olisi voinut laittaa alkamaan esim.klo 19.15, jolloin vierasjoukkueellakin olisi mahdollisuus saada täysi joukkue kasaan.

Keskustelkaa vastustajan kanssa näistä aloitusajoista!! Jos molemmat joukkueet suostuivat, mitä voisi estää tämmöstä muutosta?
Finnblue / 29.05.2007 10:37:39
Pitänee minunkin sitten lisätä suolaa tähänkin soppaan nimimerkillä kokemuksia rapakon takaa:

Kaikissa sarjoissa, jossa pelattiin useampi ottelu peräkkäin samalla kentällä, vain ensimmäinen joukkue piti mitään treenejä kentällä, kaikki lämmittelivät kentän ulkopuolella. Otteluille oli varattu tietty kesto - aikuisille kolme tuntia - jonka jälkeen uusi vuoropari alettiin vain tasatilanteessa (mikäli kotijoukkue oli johdossa ao. hetkellä, peli katkesi siihen). Viikonloppuisin pelit aloitettiin yhdeksältä. Otteluita oli sitten tasosta riippuen kolmesta seitsemään/kenttä. Aikuisten sarjoissa (puhumme siis amatööreistä) myös sama juoksuerosääntö oli voimassa kuin meillä (ammattipuolella muuten Rookie-sarjan DH:t pelattiin 7 vuoroparia).

Palataan asiaan

Mika
Akira / 29.05.2007 11:21:07
Pelin kehittymisen kannalta tärkeintä olisi että seuroissa reenataan syöttäjiä mahdollisimman paljon. Tiivis pelitahti pakottaa seurat pitämään montaa syöttäjää. DH pelit taas eivät sovellu uusille joukkueille, pelin taso tippuu toisessa pelissä aivan liian paljon.

Kyllä Tampere haluaa pelata kotiottelunsa Sorsapuistossa, eikä tupla peleinä stadissa.

Puumailat ja kumpu tuovat varmasti toivottua nostetta myös suomi baseballiin. Kumpu kuuluu oleellisena osana baseballiin. Toivotaan että mailoja on riittävästi kauden loppuun asti.

Ehdotan että pelaillaan jatkossakin enemmän yksittäisiä peläjä ja vähemmän DH. Jos joku päivä ei sovi yksittäiselle pelaajalle niin DH hän menttää kaksi peliä. Ei tuo Helsinki - Tampere väli kesällä ole mikään ongelma. (Tre-Hki väliä työmatkanaan pitäviä ihmisiäkin on yli 2000 jonkun tilastokeskuksen mukaan.)

Pelin aloittaminen viikolla voisi olla 19:00 jolloin Tampereelta lähteminen viimeisessä autossa olisi 16:45, alku lämmittely täytyisi hoitaa autossa.

Linkissä "japanilainen" Tigers-mylly, viikonlopun pelissä..


Linkki