Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> harraste sarja vs sm-liiga
Sivu:   | 1 | 2 |
tUMo / 18.09.2007 17:44:30
Arvoisat baseballin ystävät
Tampereelle on jo tullut aika joukko baseballin harrastajia ja aktiivisia pelaajia.
Uutta yhtä, kahta joukkuetta ollaan pystyttämässä mutta sm-sarja on liian kova alkuun ja harraste-turnauksen tapaiset viikonloppu sähellykset tappaa kaiken innostuksen koko lajista.
En usko että kukaan jaksa muutaman viikonlopun takia aloittaa
tosissaan harrastamaan yhtään mitään. Tämä on surkea juttu tulevaisuuden kannalta.

Ehdotus mikä täällä tampereella on nyt muhinut on seuraava:

pelattaisiin sm-sarja ja ohessa suomen avoin sarja "suomi sarja",(harrastelija sarja, joskaan ei tuo sm-sarjakaan kovin ammatista käy)

Jos ja toivottavasti sm-sarja on kolmi-kertainen ensivuonna (kolmen viikon pelitauot ei ole kivoja)
voisi harraste-sarja olla vaikka kaksin-kertainen jolloin uskoisin jokaisen pääsevän pelaileen vaikka ei ihan aktiivinen olisikaan.
Kirjuroinnit ja tuomaroinnit nyt hoitunee jos vain oikeasti tahdotaan eikä vain lupailla turhan päiväsiä lupauksia.

sm-liigan Playoffit pelattaisiin tavanomaisesti neljän parhaan kesken.
Playoffeista tippuneet siirtyisivät sitten tuohon harrastelu-sarjan peleihin.
Periaatteella että tuon harrastus sarjan voittanut pelaisi sm-sarjan viimeistä vastaan jne jne
näin olisi pelejä vaikka sm-playoffit meniskin ohi suun.

joukkueita mitä nyt tulee heti mieleen on ainakin täältä Industrial, badass,xl5,ja sm-joukkueiden "farmeja" tai niille pelaajille jotka eivät mahdu kokoonpanoon, tarvittaessa kai voisi ajatella että muutaman joukkueen yhteinen farmi joukkue tai vastaavaa. Ei tarvitsisi kenenkään istuskella penkin päädyssä tyhjän panttina.
Myös angel ja IceGiants voisi ottaa osaa tähän sarjaan..
jos juniori joukkueita ei ole kuin kaksi niin miksi sitten ei helpottaa tätäkin ongelmaa tällä.
tuommonen kahden joukkueen sarja on aika tuhoon tuomittu pitkässä juoksussa..jos junioreita alkaa tuleen enemmän
niin sitten laittaa homma uusiksi.

tavoite olisi että aktiiviset sm-sarjan pelaajat ei
pelaisi näissä suomi-sarja joukkueissa mutta näistä joukkueista voisi
nostaa tarvittaessa haluttaessa pelaajan yksittäisiinpeleihin

kiitos ja kommentoikaa ni koitetaan saada ensikesänä mielenkiintoset sarjat niin aktiivisille kuin harrastelijoille.
Tiger #7 / 19.09.2007 12:20:13
Oli kyllä äidinkielellisesti ihan liian hyvää tekstiä, että vois uskoa Tuomon itse kirjottaneen

ainii, toi idea kuulostaa ihan hyvältä
FinnKop / 20.09.2007 17:05:57
Lajin kehityksen kannalta varmasti hyvä juttu, ja pelit voisi pelata ennen liiga pelei jotta olis samat dumarit ja tilastonikkarit.

NM: halukas lajin pariin
Raffi / 21.09.2007 02:05:10
Ymmärrän pointinne, mutta lissä joukkueita/liigoja tarkoittaa myös että tarvitaan lisää tuomaroita/kirjuroita, riippuu kuinka tosissaan harrastetaan ehdotetua harrastesarjaa (tilastointi, kenttätuomarit, etc.). Ja mielestäni ei saisi käyttää "harraste...", koska semmosta harrastesarja meillä tavallaan on jo olemassa.

Anyway, mun päässä ovat pyörinneet vähän toiseenlaisia ideoita näistä meidän liigoista. Jos (ja vain jos) halutaan, että Suomen Baseballin taso joskus nousisi, niin parhaat joukkueet pitäisivät pelata enemmän toisensa (ja samalla vähemmän huonompia joukkueita) vastaan. Totta kai emme tiedetään ennen kauden alussa sataprosenttisesti, ketkä ovat nämä vahvat joukkueet (esim. Eagles/Puumat). Tästä syystä ehdottaisin nyt seuraavaa:

Yhdestä kaudesta tehdään tavallaan kahta, Apertura ja Clausura (käännetty avaus- ja loppukausi). Nykyinen SM-Liiga jaettaisimme kahteen liigoihin näin, että viime vuoden kolme parhaat joukkueet aloittaisivat Super Liigassa ja muut (mm. uudet joukkueet) Challenge Liigassa. Super Liigassa pelattaisimme 4-kertainen sarja (tuplaheadereina, jokaisen toisen joukkueen vastaan kerran kotona/vierailla = kuusi pelipäivää = kahdeksan peliä). Challenge Liigassa pelataan joukkuemäärän mukaan: 3 joukkueita = sama kuin Super Liigassa, 4 joukkueita = neljä triple-headereita = kuutta peliä/joukkue ja neljää pelipäivää tai kuusi tupla-headereita = kuutta peliä/joukkue ja kuutta pelipäivää). Ensimmäisen kauden päättyessä Super Liigan kolmas ja Challenge Liigan voittaja vaihtavat paikkaa ja saman kaavan mukaan pelataan toista kauttakin (Clausura).

Pleijareihin pääsevät Clausuran Super Liigan joukkueet sekä Clausuran voittaja Challenge Liigasta, eli neljä parhaat joukkueet. Pelit pelattais aina vuorotellen(Super League/Challenge League) viikonloppuisin, näin että joukkueet voisivat hyödyntää harjoitusvuoroista ja heillä olisi aina vapaa viikonloppu pelipäivien välillä. Jos tällä ehdotuksella (tai samantyylisellä) pelattaisi, uskon myös että tuomaria/kirjuria löytyy helpompi ja samalla niitä voisi kehittää parempi.

En väitä että tämä on SE täydellinen sarjaohjelma, mutta mielestäni se lisää "paineita" hyville joukkueille ja antaa paremmat mahdollisuudet päästää eteenpäin huonomille joukkueille (heillä on tavallaan kahta mahdollisuutta päästää pleijareihin). Tämä idea myös korjaa kauden 2007 ilmennyt ongelmat (treenivuorojen hylätys muiden pelien takia sekä joukkueiden välistä tasoeroa).

Olisi mielenkiintoista kuulla teidän mielenpiteet tästä.

Rauha,
Raffi
tUMo / 21.09.2007 08:28:50
"Ymmärrän pointinne, mutta lissä joukkueita/liigoja tarkoittaa myös että tarvitaan lisää tuomaroita/kirjuroita, riippuu kuinka tosissaan harrastetaan ehdotetua harrastesarjaa"

No kirjuroinnit ja tuomaroinnit hoitunee siten että esim tikrut tuomitsee ja kirjuroi industrialin pelit. toisaaltaan jos voisi pelata siten että olisi ensin tuo uus sarjan peli ja perään sm-sarjan peli tai toiste päin.. jos siinä samassa tuomari jaksas vetää molemmat läpi.

Toi sarja idea jonka raffi laitto on aika mielenkiintonen.. sm-sarjassa ei oikeestaan ole ihan ylivoimasia joukkueita muita ku expos ja heilläkin on huonot päivät..monilla pelit kaatuu yhteen kahteen vuoropariin vaikka koko peli olis muuten suht tasasta. sinänsä en näe järkeä jakaa sarjaa osiin..lisätään tähän malliin vain enemmän pelejä.
Akira / 21.09.2007 09:35:57
Yksi vaihtoehto olisi pelata esim kaksinkertainen sarja jonka jälkeen tietty määrä joukkueita jatkaisi ylemmässä loppusarjassa ja loput alemmassa. Alempaan loppusarjaan sitten lisättäisi harrastesarjojen joukkueita.

Alemmasta loppusarjasta pääsisi paras playoffiin.. Näin "jokaisessa" pelissä olisi panosta ja joukkueet pelaisivat "itsensä"-tasoista peliä.

Pisteiden puolittaminen tai joku muu järjestelmä tasoittaisi myös otteluita.

Ylempää ja alempaa jatkosarjaa voitaisiin pelata kaksinkertaisena.
Pelimäärät eivät kasvaisi kovin paljoa mutta tasoerot olisivat mielekkäämpiä?

Farmijoukkuiden pelit voitaisi myös pelata ennen saman organisaation mahdollisia ylemmän loppusarjan pelejä.

Leary / 21.09.2007 16:47:22
En nyt juuri ehdi keksimään meille parasta mahdollista sarjasysteemiä, mutta muutama (lannistava?) kommentti on paikallaan tähän väliin;

"Farmijoukkuiden pelit voitaisi myös pelata ennen saman organisaation mahdollisia ylemmän loppusarjan pelejä."

"Lajin kehityksen kannalta varmasti hyvä juttu, ja pelit voisi pelata ennen liiga pelei jotta olis samat dumarit ja tilastonikkarit."

Huomiokaa se, että "oikea" baseball-ottelu alkaa jo kaksi tuntia ennen varsinaista ottelun alkua. Molemmilla joukkueilla on 45 minuutin batting practice sekä 10 minuutin infield-treeni. Expos on nyt useamman vuoden ajan myös käyttänyt hyväkseen tuon batting practicen, vaikka se tosiaan tarkoittaa vaivautumista kentälle neljän aikaan arkipeleissä. Ja omasta mielestäni se antaa niin paljon lisää siihen pelikokemukseen, että en ole valmis siitä taistelutta luopumaan.

Jos voidaan puhua exposin ylivoimasta viime vuosina, niin varmasti yksi tärkeimmistä yksittäisistä seikoista on nimen omaan tuo BB:n ottaminen ennen pelejä. Sen ansiosta jokainen pelaaja on varmasti 100% valmis pelaamaan heti ensimmäisestä vuoroparista lähtien ja parhaalla mahdollisella tasollaan. Suosittelen lämpimästi muillekin joukkueille tuon rutiinin aloittamista - pelin taso nousee takuuvarmasti. Ai miksi tämä on olennaista tässä yhteydessä? No jos farmijengit pelaavat kentällä ennen SM-jengejä, ei pärjätä ilman kahta kenttää, ja silloin ainakin Rusa ja Sorsapuisto voidaan unohtaa pelikenttinä.

Toinen seikka on tietysti se, että yksi peli kestää keskimäärin sen 3 tuntia, eli kaksi peliä kestää tietenkin 6 tuntia. Arkipelelit ovat siis poissa laskuista tällä systeemillä.

No, se negatiivisyydestä. Lupaan seuraavalla kerralla tuoda keskusteluun myös jotain positiivisella tavalla rakentavaa sisältöä.

P.S. Todella hieno homma, jos tampereella eletään baseball-buumia. Kaikki uudet aloittelijat ovat minun puolestani tervetulleita lajin pariin - jopa tamperelaiset!
Tiger #7 / 22.09.2007 16:34:08
Quote:


Anyway, mun päässä ovat pyörinneet vähän toiseenlaisia ideoita näistä meidän liigoista. Jos (ja vain jos) halutaan, että Suomen Baseballin taso joskus nousisi, niin parhaat joukkueet pitäisivät pelata enemmän toisensa (ja samalla vähemmän huonompia joukkueita) vastaan. Totta kai emme tiedetään ennen kauden alussa sataprosenttisesti, ketkä ovat nämä vahvat joukkueet (esim. Eagles/Puumat). Tästä syystä ehdottaisin nyt seuraavaa:


Mun mielestä tuolla systeemillä saataisiin toki aikaan se, että niiden muutaman "kovan" joukkueen taso nousisi. Se ei mielestäni vielä tarkoita samaa kuin että koko Suomen baseballin taso nousisi. Tasoerot vaan kasvaisivat hyvien ja huonojen välillä.

Ja koska esim. Exposien jätkiä ei voida mihinkään sääntöön vedoten hajauttaa sarjan eri joukkueisiin, niin tason nosto tulee tulevaisuudessa olemaan kiinni vain ja ainoastaan siitä, että käykö näiden heikompien joukkueiden harjoituksissa edelleenkin säännöllisesti vain ne 5-6 jamppaa, vai harjoitellaanko tarpeeksi usein ja laadukkaasti koko joukkueen voimin. Ei se taso itsestään nouse sillä, että esim.Expos pelaisi kaudessa 4 ottelua IB:tä vastaan ja 2 kertaa Tigersia vastaan, siis sen sijaan että molempia vastaan oli 3 ottelua. Jos SM-sarjassa pelattaisiin luokkaa 50 ottelua kaudessa per joukkue, niin siinä vaiheessa tuo olisi jo merkittävä parannusehdotus.
Ei siihen ole mitään vippaskonsteja, harjoittelulla se onnistuu, ei Exposkaan näytä kuitenkaan tulvillaan raakaa talenttia olevan. Jos muut joukkueet panostaisivat yhtä paljon, olisi SM-sarjan tason nousu selvä.

Ja sitten vielä tuosta Tuomon ehdotelmasta: kuten jo aiemmin sanoin, ehdotus on mielestäni hyvä (tai ainakin parempi kuin nykyinen tilanne jossa harrastejätkät pelaa kesän aikana n.8 tuntia baseballia), mutta olen Liirin kanssa samoilla linjoilla siinä, että ei niitä harraste-liigan/1-divarin/mikäikinänimionkaan pelejä voi alkaa pelaamaan samassa nipussa SM-sarjan pelien kanssa, kyllä ne täytyy olla omia tapahtumiaan, juurikin noista syistä joita on jo lueteltu Liirin tekstissä.

tUMo / 22.09.2007 20:35:18
Quote:

että ei niitä harraste-liigan/1-divarin/mikäikinänimionkaan pelejä voi alkaa pelaamaan samassa nipussa SM-sarjan pelien kanssa, kyllä ne täytyy olla omia tapahtumiaan, juurikin noista syistä joita on jo lueteltu Liirin tekstissä.


[quote
että ei niitä harraste-liigan/1-divarin/mikäikinänimionkaan pelejä voi alkaa pelaamaan samassa nipussa SM-sarjan pelien kanssa, kyllä ne täytyy olla omia tapahtumiaan, juurikin noista syistä joita on jo lueteltu Liirin tekstissä.toi on kyllä täysin totta. nopeeta ku ajatteli että parituntia toistapeliä ja heti perään toinen mutta eihän se nyt niin menekkään..mutta pelit pelataan sitten eri aikoina..toki vloppusin tuo saman päivän pelit voivat onnistua..pelataanhan nytkin tupla pelejä..esim industrial ja tikrut tulis samaa matkaa hesaan ja pelais pelinsä peräkkäin tietyn ajan kuluessa..arkisin tämä ei tietenkään sovi..

mitä vielä tasoeroihin ni eiköhän tuo tasoero kavennu jos muutkin alkaa reenaan ja ottaa itteensä niskasta kiinni..ei tässä tarvi toisten hyvää tulosta tuhoomaan alkaa.
Ja ei sarjaa kannata alkaa turhaan hieromaan sillä se pilaa peli mukavuuden..kuulua nyt rupukastiin..tää kausi oli jo tarpeeksi masentava ei ensi kautta voi tuomita edellisen pohjalta tässä lajissa tässä maassa.
Finnblue / 15.10.2007 22:42:35
Kannanpa korteni tähänkin kekoon:

Tuossa mietiskelin joutessani näitä eri vaihtoehtoja ja erilaisia vaihtoehtoja tutkien.

Seitsemän (toistaiseksi) joukkueen liigaan tuli mieleeni kolme eri tapaa:

1. Kolminkertainen suora sarja, neljä parasta pleijareihin.

2. Kaksinkertainen alkusarja (tähän väliin kesätauko), kolme parasta yläsarjaan, joka pelataan kolminkertaisena. Kaksinkertaisessa alasarjassa sitten pelaavat loput neljä joukkuetta. Alasarjan voittanut pleijareihin, jossa pelaa yläsarjan voittajaa vastaan. Tuon tauon aikana voi hyvin laatia jatkosarjojen otteluohjelmat.

3. Kaksilohkoinen sarja, ylälohkossa viime kauden mitalistit, alalohkossa muut. Ylälohko pelaa toisiaan vastaan viidesti, alalohko on nelinkertainen. Toisen lohkon joukkueita vastaan otellaan kahdesti.

Kaikissa vaihtoehdoissa joka joukkueella 18 ottelua, yhteensä 63. Ainakin pikaisesti laskien.

Mikäli sarjaan saataisiin lisää joukkueita, niin pitää tuota pohtia sitten uudestaan, mutta siinä tulisi yhdeksi vaihtoehdoksi rinnakkain taulukoitavat lohkot, keskenään nelinkertainen sarja, lohkojen välillä kaksinkertainen. Ja lohkojen kaksi parasta jatkoon.

Mietitään lisää

Mika
Sivu:   | 1 | 2 |