Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> suomibaseballin nykytila
Sivu:   | 1 | 23 |
Leary / 01.06.2008 23:16:43
2-39
18-25
7-26
5-19
2-20
28-18
20-14
0-19
19-13

jotain pitäis tehdä...
tUMo / 02.06.2008 08:18:26
mailat tehtävä kettingistä?
roope / 02.06.2008 08:29:19
Vähennetään vuoropareja, pidennetään pesävälejä, syöttäjä lähemmäksi... onhan noita, vaihtoehtoja...

Onhan tuo karua luettavaa, toisaalta tuollaista se on ollut viimeiset neljä vuotta ainakin oman seurannan mukaan.

Minkäs teet, kapealla materiaalilla mennään ja kun ranka katkeaa niin se katkeaa, ei valitettavasti ole tuuraajaa kummulle ja seuraava peli painaa vielä päälle.
Geordie / 02.06.2008 10:11:48
Quote:

2-39
18-25
7-26
5-19
2-20
28-18
20-14
0-19
19-13

jot ain pitäis tehdä...


Autourheilusta löytyy paljon hyviä esimerkkejä.

-Testikielto Formuloista eli Expos saa treenata vain vain max 1/vk että "pikkutallit" eivät joudu epäedulliseen asemaan, koska
kaikilla ei ole varaa testata.

-Ei välitankkauksille. Lisää viihdearvoa kun isot miehet alkavat hoippuroida suolojen loppuessa ja tasoittaa selvästi taitoeroja. Todistettavasti vain Aherva ja Liiri pystyvät pelaamaan aamukahvilla 2 päivään 2 DH settiä pinkeän ruumiinrakenteensa ansiosta.

-Puolipoliittinen tuomaripaneeli joka päättää 2vk pelin jälkeen miten se päättyi, riippuen siitä kaasuttiko 5.inningin vuoronvaihdossa dugoutista vierasjoukkueen pesäkoutsi kotijoukkueen 1. pesämiehen edellä vaarallisella tavalla, mikä törmäyksen sattuessa olisi aiheuttanut vaaratilanteen koko Rusan 1. pesälinjan puoleiselle dugout alueelle. Myöskin liian rumat numerot voidaan paneeleissa korjailla.

-Osa tuloksista johtuu myös kamalista kentistä. Matseissa saa tapella ja vaikka kusta kummulle mielenosoituksena tuomioista, koska kulttuuriministeri veti viime hetkellä moralisoivan lehdistötiedotteen pois kun meni lukemaan valtion tukien määrät lajille ja kuinka moni tietää koko lajin olemassaolosta Suomessa. Ei halunnut hyvää kirjoitusta heittää hukkaan joten se julkaistiin Hesarin 1. aukeamalla ja BBallin tilalle oli vain vaihdettu Footbägibägi.

Eli se ehdotus siis, kuten autourheilun tvrahataistelusotkuissa, meille ei oikean kentän saamiseksi ole jäänyt muuta neuvoa kuin asettaa tärkeät kirstunvartijat tilanteeseen jossa heillä ei ole muuta mahdollisuutta kuin vehdata piiskaten nahkalakissa muutaman hehkeän working girlin kanssa. Tämä videoidaan ja joka kerta kun tukirahaneuvotteluissa mainitaan sana juniorityö, pelin taso, harrastajien määrä tai pesis, niin vilautetaan VHS kasettia povarista herra iso herralle. Siinä voi olla myös teletappeja koska hyö tykkää niistäkin.
gumba / 02.06.2008 12:33:31
Ruotsin Elitserienin viime viikonlopun tulokset.

28-2
33-0
3-14
15-1
6-10
12-2

Maa pelaa sentään MM-kisoissa...

Eipä silti meidänkään lukemat paljoa naurata.
Olli / 02.06.2008 12:42:11
Valioliigan tulokset lauantaina x.x.2008.

0-0
3-1
2-1
2-0
jne.

Kutosdivarin Helsingin lohkon tulokset sunnuntaina x.x.2008

0-0
3-1
2-1
2-0
jne.

Yhtä kovia sarjoja?

Toki jotain tarttis tehdä, sitä en kiellä.
Olli / 02.06.2008 12:45:06
Toisaalta pesiksessä kauhisteltiin sitä kun superissa jotkut pohjalaiset nyhjää toisen landeporukan kanssa 0-0 molemmat jaksot, ja ratkaisu saatiin vasta kotiutuslyöntikisassa.

Riippuen lajista, itse olisin aivan fiiliksissa jos suomessa pelattais 0-0 palloo bb-saralla pidemmälle kuin eka vuoropari, joka sekin täytyy aika harvoin.
Ei tiedossa / 02.06.2008 15:33:17
No, turha enää syyttää alumailoja.

Itse uskoisin että osaltaan on vaikuttanut pelaajien sopeutuminen puumailoihin. Puumailathan ovat kuitenkin suht tuore uudistus, ja veikkaisin että tänä vuonna ne viimeisetkin juipit joilla on ollut vaikeuksia puun kanssa aiemmin ovat oppineet käyttämään sitä. Mutta niin, eihän toi ole kuin yksi potentiaalinen syy. Tässä muutama joista osa mainittu aiemminkin:

1) Ei syöttäjiä - Tämä on ehdottomasti suurin syypää otteluiden lopputulokseen. Suomessahan ei ole montaa "oikeaa" syöttäjää. Syöttäjähän ei ole vain kaveri joka menee kummulle ja heittää kovaa. No, kun ois edes tollasia, mutta harvalla pelaajalla on niin kova fäästi että vois koko pelin ajan pärjätä sillä. Liiri on kaveri joka kaiketi lähiten on syöttäjän standardeja; löytyy suht nopea fastball ja jos jonkinlaista mutkaa. Sitten on niitä jolla on mutka muttei tarpeeksi nopeaa fastballia että voisi pärjätä vauhdin vaihtelulla. Ja tottakai suurin kategoria: ei mitään... eli mennään vaan kummulle kun muut sattuvat olemaan paskempia vaihtoehtoja. Kun noi ynnää yhteen niin siinähän se lopputulos onkin.

2) Ei treenata - en tiedä moniko pelaaja suomessa ottaa lajin niin vakavasti että päivittäin pitää fysiikastaan huolta ja yrittää parantaa peliään jatkuvasti. Onhan se varmaan kiva ottaa laji vaan hauskanpidon kannalta, ja onhan se totta että baseballin pitää olla kivaa, mutta jos ei treenata ja mennään vaan pelaamaan niin tulee näitä hemmetin erroreita jotka pidentävät vuoropareja ja syövät jo ennestäänkin huonoja syöttäjien käsiä, puhumattakaan psyykkisestä vaikutuksesta kun koko joukkuetta ottaa päähän kun mikään ei onnistu ja jengi alkaa räyhäämään toisilleen.

3) Ei uusia/nuoria pelaajia - Joukkueiden keski-ikä nousee ja pelitaso laskee. Suomibaseball on enemmän ja enemmän patujen täyttämä laji. Junnujoukkueet kadonneet ja harvemmin lajiin saadaan mukaan atleettisesti lahjakkaita pelaajia, saati sitten sellaisia joista oikeasti voisi leipoa jotain, ja jos saadaankin yksi sellainen vuosikymmenessä niin ei se riitä yleistasoa nostamaan.

4) Parhaat pelaajat tiivistettyinä pariin joukkueeseen - Eli lähinnä Expos ja Ice. 90% maajoukkueestakin vissiin koostuu näiden joukkueiden rosteripelaajista. Kertoo aika pitkälle joukkueiden tasoeroista jotain.

Loppumiete: Periaatteessa voisi viis veisata kohdista 1 ja 4 jos kohdat 2 ja 3 toteutuisivat. Kun jengi treenaisi ja saisi uusia ja nuoria pelaajia mukaan lajiin niin ainakin osasta voisi tehdä kelpo syöttäjiä, mikä ainakin vähän lieventäisi kohtaa 1 ja samalla yleistaso nousisi jolloin muissakin joukkueissa alkaisi pakollakin puhjeta kukkaan hyviä pelaajia ja niin tasoerot pienenevät...
Siis jos ne hyvät pelaajat eivät siirry Exposiin niinkuin tapana on
Mutta siis jos nyt pitäisi realistisesti ajatella niin en usko että mitään on tehtävissä. Meillä ei vain ole sellaisia baseballin puolesta uurtavia henkilöitä tarpeeksi että koko laji saataisiin elvytettyä. Ei kovin monia jaksa kiinnostaa koko lajin tulevaisuus, tai edes oman joukkueen. Yleensä vaan veni, vidi, ja lähdetään himaan kaljalle...
Krisu / 03.06.2008 10:16:27
Kyllä, luvut on karannut hanskasta. Suomessa on monta ongelmaa mutta pahin ongelma on mielestäni syöttäminen, joten keskityn kommentoimaan sitä. Syöttökumpu on tuonut varmasti paljon positiivista mutta ei tarpeeksi.

1. Harkat & syöttäminen:
Yleisesti voidaan sanoa, että harjoituksiin osallistuminen on Suomessa tosi huonoa. Osaalta sen takia, koska pelaajilla on prioriteetit muualla (mitä ei sinänsä voi kritisoida) mutta osaksi myös motivaatio puuttuu. Ennen kaikkea syöttämistä täytyy harjoitella. Vanhat kokeneet "syöttäjät" saavat pallon ehkä sisään 1-3 inningiä mutta ei sen enempää ilman harjoittelua.
Keski-Euroopassa pelanneenna voin kertoa, että sielläkin pelaajilla on muuta elämää kuin baseball. Kuitenkin aikaa löytyy riittävästi harjoituksiin menemiseen.

2. Harjoitusten laatu: Syöttäjiä pitää harjoittaa JOKA harjoituksissa, lisäksi syöttäjillä täytyisi löytyä niin paljon motivaatiota, että harjoitellaan myös joukkueharjoitusten ulkopuolella (voimaharjoittelu, kestävyysharjoitteet). Toinen ongelma on, että Suomessa ei löydy joka joukkueessa ihmisiä, jotka osaisivat tekniikkaa korjata. Pelkkä syöttely ei auta, jos perustekniikassa on parannettavaa.

Muistan, kun viime vuoden lopussa oli puhetta pitching-clinic:istä. Jokaisesta joukkueesta olisi muutama syöttäjä kerätty ja ulkomailta olisi joku valmentaja tullut hiomaan tekniikkaa. Mainio idea -mutta eipähän kuulunut mitään.

3. Pieni kommentti vielä tuomaroinnista syötön suhteen. Olen jo joskus aikaisemmin kehunut Suomen tuomarointia, mikä mielestäni on laadullisesti erinomaista suhteessa baseballin tasoon Suomessa. Nimeltä mainitsemattomat tuomarit pitävät kuitenkin mielestäni liiankin pientä A4-kokoista strikezonea, mikä on syöttäjille hyvin turhauttavaa. Ennen peliä toivotaan "nopeaa peliä" -eli nopeaa pelikentälle siirtymistä ja päinvastoin -mutta sitten pidetään niin pientä strike zonea, että peli venyykin kävelyjen vuoksi. ELI: Zone pitäisi suhteuttaa pelin tasoon. Jos on tiukka peli niin ok, pidetään se strikezone pienenä mutta jos peli on jo pelattu ennen 3. inningiä niin levennetään sitä strike zonea, ettei peli -ja luvut- venyisi.
Finnblue / 03.06.2008 14:15:18
Paitsi numerollisesti, myös ajallisesti pelit venyvät väliin turhan pitkiksi ja pitkästyttäviksi.

Tuo juoksuerosääntö on jo pitkään hyviksi koettu, mutta mielestäni siihen lisäksi voisi ottaa myös aikarajan: 9 vuoroparin peliin 3 tuntia ja 7 vuoroparin peliin 2 1/2 tuntia.

Esim MSBL-sarjoissa on em. aikasäännöt juoksusääntöjen ohella käytössä.

Mutta tärkeintä lajimme kehittymiselle olisi nyt kiinnittää huomio ja keskittyä juniorityöhön, ennenkaikkea tenavatasolle, siellä se peli opitaan. Ongelma vaan on tekijöiden puute. En tiedä onko kyse ujoudesta vai itseluottamuksen puutteesta, kun pelin lopettavia aikuisia ei kiinnosta tietotaitonsa eteenpäin vieminen. Liian moni lajin konkari häviää suoraan historiaan peliuransa loputtua. Tämän voin kertoa vihjeeksi: lasten valmentaminen on erittäin antoisaa ja hauskaa puuhaa! Eikä alkuun pääsemiseen tarvitse mitään erillisiä pedagogisia kursseja tms. vastaavaa. Perusasioiden opettaminen riittää.

Jos joka joukkueella olisi kaksi tenavajoukkuetta, joista sitten kadettien kautta teini-iässä voi yhdistää junnujoukkueen, niin tulevaisuus näyttäisi huomattavasti valoisammalta.

Mika
Sivu:   | 1 | 23 |