Foorumi      -> Rekisteröidy tai kirjaudu sisään kirjoittaaksesi foorumiin!
Käyttäjänimi:
Salasana:


Rekisteröidy
Unohditko salasanasi?
Päävalikko -> suomibaseballin nykytila
Sivu:   | 12 | 3 |
gumba / 04.06.2008 15:13:50
Quote:

On typerä puhua, että seura maksaa sakot, jos junnujoukkuetta ei ole. Sen maksaa tasan jokainen pelaaja omasta taskustaan.


Yhtä typerää on puhua, että "liitto hoitaa." Tottakai koordinointia tarvitaan, jotta Icen liimanhaistelijat pelaisivat samanikäisiään vastaan. "Liitossa" ei käsittääkseni ole ketään ylimääräisiä henkilöitä makailemassa ja odottamassa kutsua tantereelle hommiin.

Liitonkin hommat maksaa tasan jokainen pelaaja omasta taskustaan. Sarjamaksut jne. katetaan pelaajien rahoista eikä liiton pohjattomasta kassasta.

En väitä, että sakko on paras ratkaisu, mutta mikä sitten on? Jotenkin on pakko motivoida, jotta laji ei kuole. Harrastajamäärät ovat polkeneet paikoillaan vuodesta 1980 ja muutosta ei näy.
Olli / 04.06.2008 21:09:40
Paljon kirjoitin ensin, mutta otin sitten pois. Jäljelle jää kaksi asiaa:
1) missään en väittänyt että liiton pitää kaikki hoitaa. seuroille nämä hommat kuuluu, mutta jollain pitää olla kokonaistouhusta vetovastuu.
2) en ole väittänyt että liiton kassa on pohjaton. sakkojärjestelmä on vaan siinä mielessä mielenkiintoinen, että siitä saatu tulo pitäisi mielestäni käyttää sakotettavan syyn oikaisemiseen.
gumba / 04.06.2008 21:21:44
Quote:


1) missään en väittänyt että liiton pitää kaikki hoitaa. seuroille nämä hommat kuuluu, mutta jollain pitää olla kokonaistouhusta vetovastuu.
2) en ole väittänyt että liiton kassa on pohjaton. sakkojärjestelmä on vaan siinä mielessä mielenkiintoinen, että siitä saatu tulo pitäisi mielestäni käyttää sakotettavan syyn oikaisemiseen.


Etpä niin. Liitto- kortti vain otetaan aika usein esille. Samaa mieltä olen molemmista asioista. Vetovastuu pitää jollakin olla.

Keppi ja porkkana voitaisiin näppärästi yhdistää. Oletetaan, että ensi vuonna sm-sarjassa pelaa 6 joukkuetta ja jokaisella näistä seuroista on oltava sakon uhalla juniorijoukkue. Ainoastaan 4 seuraa saa joukkueen kasaan. 2 seuroista joutuu siis maksamaan sakon ja 4 seuraa ei joudu. Jos sakko on oletettu 500 euroa, niin kassaan kertyy 1000 euroa. Tästä voidaan jakaa juniorijoukkueellisille seuroille 250 per seura tai vaihtoehtoisesti, ja samalla viisaammin, korvamerkitä raha johonkin junioritoimintaa kehittävään toimintaan.

Tiger #7 / 05.06.2008 15:01:04
Quote:

Quote:Keppi ja porkkana voitaisiin näppärästi yhdistää. Oletetaan, että ensi vuonna sm-sarjassa pelaa 6 joukkuetta ja jokaisella näistä seuroista on oltava sakon uhalla juniorijoukkue. Ainoastaan 4 seuraa saa joukkueen kasaan. 2 seuroista joutuu siis maksamaan sakon ja 4 seuraa ei joudu. Jos sakko on oletettu 500 euroa, niin kassaan kertyy 1000 euroa. Tästä voidaan jakaa juniorijoukkueellisille seuroille 250 per seura tai vaihtoehtoisesti, ja samalla viisaammin, korvamerkitä raha johonkin junioritoimintaa kehittävään toimintaan.En kannata sakkojärjestelmää, koska mielestäni sellaiset kuuluvat ammattilaisurheiluun.
MUTTA toisaalta taas tuolla esimerkin 1.000 eurolla järjestäisi jo muutamia "tule kokeilemaan baseballia"-tapahtumia esim. 10-18-vuotiaille. Esim.julisteita ja lehti-ilmoituksia, ja pieni korvaus vaivannäöstä baseball-lähettiläille, joita voisi valita muutaman joka joukkueesta, jotka yhdessä hoitaisivat käytännön opetuksen ko.tapahtumassa.
Tuollaiset tapahtumat toimivat hyvin ainakin Barcelonassa, jossa baseball on suunnilleen yhtä suuri laji kun curling Pohjanmaalla, eli suhteessa väkimäärään kuin baseball Suomessa.
Siellä oli pelailun lisäksi mahdollisuus lapsille testata omaa syöttötarkkuuttaan, kiinniottotaitoja yms toimintapisteitä. Ja halukkaita muksuja oli enemmän kun tilaa.
Tiger #7 / 05.06.2008 15:02:06
Hienosti laitoin quotetkin paikoilleen. No, ehkä tuosta silti selvää saa.
tUMo / 05.06.2008 22:39:38
Junnujoukkue hommasta askarruttavia asioita:

Tämmönen toiminta pitäisi lähtä siittä että olisi joku jota homma kiinnostaa. Sakkouhkailut ei auta yhtään. Voipi homma jopa kääntyä itseään vastaan. Jos joukkueen perustamisen syy on sakko ei joukkue kauaa kasassa pysy..uskoisin

Pelit:
Junnujen pelit pitäisi päättyä siten että oltaisiin kotosalla jo hyvissä ajoin. Viime pelin jälkeen olin kotona vähän yli puolen yön..arki päivänä. Ei äiti paljo päätä silittelisi kun kymmenen vuotias aadelman pyörisi tuolloin helsingin ja tampereen välillä. Viikonloppuisin monella on menoa..mikäli oma muksu ei pelaa ei kiinnostusta välttämättä löydy.Ymmärrettävä seikka.
Tähän että pääsee keskellä päivää kuljettaa joukkuetta tarvii olla vähintään politikko. Normaalit ihmiset on vielä sillon töissä. Heltsingin itä laidalta rusalle ajaa paljon nopeammin ku tampereen laitamalta.

Valmentajat:
Kenellä riittää kiinnostusta? Oma aikani ei tähän riitä..baseball on vain yksi harrastukseni ja siittäkin on täytynyt aikaa ikävä kyllä karsia. Uskallan melkein sanoa että meidän joukkueesta valmentaja pitäisi tulla ulkopuolelta. Ennen kuin on valmentajaa on joukkuetta turha perustaa.

Kausimaksu:
Kun junnu pelaajalle joita nyt on vaikka se 10 pamautetaan 200 huntin lasku kouraan ja vastineeksi kymmenen peliä tai kolme turnausta voi se jalkapallo alkaa nopeeta kiinnostaa. Jos kausimaksua ei ole, ei pelimatkoille ole menoa. Saati välineitä tai peliasuja millä pelata. Pelatkaamme kaikki junnupelit hämeenlinnassa niin ainakin menokustannukset puolittuisi. ja matka-aika

toimintaan tarvii sponsseja joita nytkään ei ole kuin kourallinen.

Silti otamme haasteen toki vastaan ilman sakkoakin. Kauden lopussa sitten katotaan mihin homma on mennyt.

Kannattaisi kuitenkin miettiä asiaa hieman ennenkuin aletaan pamautteleen kädet ilmassa laskuja pöytään.

Ja mitä tämän keskustelun alkuperäseen aiheeseen niin omat juoksut tuntuu aina hyvätä vaikka niitä tulisi muutama kymmenen ylimäärästä
roope / 06.06.2008 10:15:12
Kokemukseni junnu touhuista on se, että tekijöistä se on kiinni. Niideen vähyys tai heidän asenteessa. Asenteella tarkoitan sitä, että suurin osa baseballin pelaajista on kuitenkin vain pelailemassa. Ei riitä, että tulee junnutreeneihin paikalle ja heittelee muutaman pallon kentälle ja sanoo, että pelatkaa. Muutama joukkue omaa hienon asenteen tekemisilleen ja niiden osalta toiminta onkin hyvin organisoitua ja kaikki tietävät mitä tehdä. Valitettavaa onkin, että ne innostuneet sielut ovat keskittyneet näihin muutamaan joukkueeseen. Muissa joukkueissa on se yksi/kaksi joiden aika ja into kuluu edustusjoukkueen parissa (ja sekin joskus huonosti). Eli millä saadaan uusia tekijöitä, jos omaa halua ei ole, ketään ei sinne voi pakottaa.

Liiton asettama sakko on mielestäni hyvä idea (edes jonkulainen ohjausväline liitolta), tosin todellisuudessa tuo rahamäärä, oli se sitten 500 euroa, ei pistä joukkuetta ns. ahtaalle jolloin olisi pakko tehdä asioiden eteen jotakin.

Junnujen saanti lajin pariin ei ole ongelma, se on todistettu. Oma halu tehdä asioille on se joka vie asioita eteenpäin.

Yksi villi idea olisi palkata huhtikuu-syyskuu väliselle ajalle joku innokas sälli jenkeistä hoitamaan junnutreenejä sekä kenties aikuistenkin.

Itse en kuitenkaan ilmoita vapaaehtoisuuttani tällä viestillä aloittamaan junnuprojekteja ainakaa lähiaikoina, mutta toivoisin avointa keskustelua kaikilta, koska tosiasia on se, että laji kuihtuu jollei jotakin tehdä.Linkki  
Doctor / 13.06.2008 12:54:54
Yhtestyössä on voimaa!!

Perustetaan junnutoimikunta, jolla vedetään homma pulkkaan. Yksinkertaisesti sanottu, mutta tässä olisi se alku.

Toimikunta istuu 1 krt/2 viikkoa alas ja pohtii parannuksia + tekoja. Asetetaan tavoite ja aletaan tekemään.

Kokoonpano voisi näyttää tältä (sitoutuminen 4h/kk)
Kaistinen, PJ, junnutoiminnasta paljon kokemusta muilta sektoreilta
Sarjanen, Pelaaja rekry
SPV, Kokemuksen ääni. ohjaava rooli
T Pullinen, Toteuttaja - Sponsorit
Puppe, Kokemusta = rutiinitietoinen

Nakkikoneet, jotka mukava toteuttamassa (sitoutuminen 4h/kk);
Lilli, ketä kirjoittaa se tulee mukaan
Gumba
Mäkipää
Tigers 1 persoona
Eagles 1 persoona (Ehkä haaveilua.. Tony?? riittääkö hartiat??)
Kansainvälinen koulu 1 pers. oli joskus mukana toiminnassa
Puumat 1 persoona (Roope??)

Ehdotankin että pannaan pyörät pyörimään! Tehdään jotain, niin sitten ei tarvitse miettiä että ei tehty mitään.

Asioita, jotka helpottavat mies pulassa;

Yhteistreenit rusalla/espoossa kaikille junnareille? Rahalla saa aina tekijöitä, maksetaan asiallinen korvaus?

Ja varsinaiseen aiheeseen;
Ehdotan aikarajan saattamista mercy-rulen rinnalle.

Kiitos ja nähdään

Red Sox-fani / 19.06.2008 00:31:35
Olen 14v. 3 kertaa Bostonis käyny Baseball-fani :D.Haluaisin harrastaa kakkoslajina baseballia mutta...Turussa ei taida olla minkään näköistä joukkuetta.Tajuatteko,joku asuu turussa,Helsingin seudulla 4 tiimii Tampereella 1 ja that`s it.Jos meinaatte saada jotain pelaajia niin kyllä joku saattaa haluta kehäkolmosenkin ulkopuolelta pelata,ainakin minä.
tUMo / 19.06.2008 12:24:56
itse perustin 14-vuotiaana Tampereelle ensimmäisen joukkueen eli siittä vaan pyörä pyörimään Turun suuntaan. Apuja varmasti kyllä irtoo tarvittaessa niin tiedollisesti kuin tavarallisestikkin joka joukkueelta.
Sivu:   | 12 | 3 |