Exposille Suomen mestaruus
Julkaistu 2012-08-27 10:44:33

Espoo Expos on voittanut baseballin Suomen mestaruuden kymmenettä kertaa peräkkäin.

Expos aloitti finaalisarjan viikkoa aiemmin Ruskeasuolla kahdella tiukalla voitolla lukemin 8-7 ja 10-7. Selkä seinää vasten pelannut Bullets onnistui puristamaan voiton perjantain niukkajuoksuisessa ottelussa juoksuin 4-2, mutta lopulta espoolaiset jyräsivät voittoon ja mestaruuteen kotikentällään Leppävaarassa voittamalla ratkaisevan neljännen finaaliottelun juoksuin 14-8 runsaan yleisön edessä.

Kymmenes peräkkäinen mestaruus hakee saavutuksena vertaistaan suomalaisessa palloiluhistoriassa. Kausi oli Exposille historiallinen myös siksi, että kesän aikana espoolaiset esittivät hienoja otteita myös kansainvälisillä kentillä, sijoittuen 2. sijalle European Cup karsintaturnauksessa, ja osallistuen ensimmäisenä suomalaisjoukkueena kansainväliseen Interleague-sarjaan.

Valmentaja Jere Kaistisen lisäksi pelaajista kapteeni Pertteli Salmenperä, Timo Liiri, Tuomas Ropponen, Tapio Parkkinen, Roni Leppänen ja Joni Sinisalo sekä seuran kunniapuheenjohtaja Martti Kaistinen ovat olleet mukana voittamassa kaikkia kymmentä mestaruutta.
Uutisarkisto: