Baseball ja softball jäivät kakkoseksi olympiapainissa
Julkaistu 2013-09-13 09:22:57

Paini pysyy kesäolympialaisten ohjelmassa myös Tokiossa 2020. Baseball ja softball sekä squash ylsivät mitalisijoille, mutta joutuivat pettymään Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) lopullisessa äänestyksessä. – Kuten urheilussa yleensäkin, tulosta on kunnioitettava. Nyt kävi näin, mutta työ jatkuu, lupaa Suomen Baseball- ja Softball-jaoston puheenjohtaja Tony Jones.

Lopulliseen äänestykseen olympialaisten 2020 ja 2024 viimeisestä lajipaikasta valittiin kolme urheilumuotoa. KOK:n yleiskokouksessa Buenos Airesissa paini sai 49, baseball/softball 24 ja squash 22 ääntä.

– Onnittelut painille. Jo ensimmäisissä nykyaikaisissa olympialaisissa 1896 mukana ollut laji joutui tiukkaan paikkaan, mutta hoiti työnsä kiitettävästi. Baseballin ja softballin ei myöskään tarvitse hävetä yhtään – päinvastoin, kampanja niin kotimaassa kuin ulkomailla oli todella hieno ja toi pallonlyöntipeleille kokonaisuudessaan myönteistä julkisuutta, Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi sanoo.

Jaoston puheenjohtaja Jones ei peittele pettymystään, mutta antaa tunnustusta kaikkien loppusuoralle yltäneiden lajien kampanjoille.

– Vuoden 2020 olympialaiset myönnettiin Tokioon Japaniin, jonka kansallispeli baseball on. Kaikki kolme ehdokasta olivat vahvoja, mutta tietysti meidän mielestämme baseball ja softball olisivat vastanneet parhaiten nykyaikaisten olympialaisten vaatimuksiin. Toivottavasti olympialaisten ohjelmaan voitaisiin lisätä näytösotteluita, Jones heittää.

– Kampanja on antanut varmasti paljon oppia kansainväliselle baseball- ja softballyhteisölle. Toimintaa viedään joka tapauksessa eteenpäin kansainvälisen olympialiikkeen arvojen hengessä tulevina vuosina. Toivotamme onnea uudelle puheenjohtajalle Thomas Bachille vaativassa tehtävässä, Jones jatkaa.

Takaiskusta ammennetaan vain lisää voimaa. Perustyö jatkuu kaikilla tasoilla.

– Baseballilla ja softballilla on merkittävä asema globaalissa maailmassa. Pallonlyöntipelit ovat tuttuja Caracasin kaduilta Yhdysvaltain ammattilaissarjoihin - ne yhdistävät eri kulttuureista ja sosioekonomisista lähtökohdista tulevia ihmisiä. Eteenpäin mennään ja oppia otetaan, liikunnan ja urheilun avulla edistetään tärkeitä yhteiskunnallisia päämääriä jatkossakin, Jones päättää.
Uutisarkisto:
Kaikki uutiset