Finaaleissa Exposin haastaa tällä kertaa Bullets
Julkaistu 2014-09-05 08:57:59

2000-luvun baseballin porskuttaja Espoo Expos saa tällä kertaa vastaansa Malmi Bulletsin Helsingistä. Molemmat joukkueet selvittivät semifinaaleista tiensä finaaleihin 2-0 otteluvoitoin.

Exposin mestaruusputki on jatkunut jo vuodesta 2003, jolloin osa nuorimmista pelaajista ja faneista on ollut vielä vaippaiässä. Tiedoksi heille, Exposin taustana on 1990-luvun junnusarjat, josta joukkue nousi pelaajien iän kertyessä miesten sarjaan. Alkuvuosina loppupään sijoituksetkin tulivat Exposille tutuiksi, mutta pitkän kaavan mukaan hankittu baseball-kokemus on pitänyt joukkueen kärjessä vuodesta toiseen kerran sinne päästyään. Lisäksi vuosittaiset eurocup-turnaukset ovat tuoneet joukkueelle aimo annoksen kansainvälistä kokemusta ja sitä kautta nostaneet koko lajin tasoa kotimaassakin.

Malmi Bullets on perustettu vuonna 2007. Bullets on tavallaan aiempien baseball-joukkueiden yhteinen lapsi, kun siihen siirtyi joukkueiden määrän kasvattamiseksi useita pelaajia vanhoista joukkueista. Toki uusia ja alkuperäisiä bulletseja on kuvioissa. Eräänlainen isä-poika -asetelma finaaleissa kuitenkin on.

Onnistuuko Bullets keikauttamaan Exposin mestaruuspallilta, vai vieläkö espoolaisten putki jatkuu? Runkosarjassa joukkueet pelasivat ensin kaksi tasaista ottelua (E-B 6-7, E-B 4-2), mutta runkosarjan lopuksi Expos rökitti helsinkiläisluoteja 18-2. Finaalisarja alkaa lauantaina 9. syyskuuta klo 16 Ruskeasuolla.
Uutisarkisto:
Kaikki uutiset