Espoo Exposille 13. peräkkäinen baseballin Suomen mestaruus
Julkaistu 2015-09-11 22:03:24

Espoo Expos on voittanut baseballin Suomen mestaruuden peräti 13. kerran peräjälkeen. Runkosarjan voitti Malmi Bullets, mutta Expos otti omansa viidennessä loppuottelussa numeroin 3-10 Ruskeasuon kentällä Helsingissä. Kaikki loppuottelut päättyivät vierasvoittoihin.

13 mestaruuden putki on harvinaisuus suomalaisessa palloiluhistoriassa. Sotkamon Jymy hakee parhaillaan miesten Superpesiksen ennätystä, viidettä peräkkäistä mestaruutta.

– Kiitos ja kunnia valmentaja Jere Kaistiselle, kiitos yleisölle ja kiitokset pelaajille. Hienosti saatiin pidettyä keskittyminen koko finaalisarjan ajan. Ratkaisevan pelin voittaminen on aina vaikeinta, joukkueen kapteeni Pertteli Salmenperä kertoi juhlatunnelmissa.

Exposin sankari oli koko ratkaisuottelun syöttänyt Tim Harikkala, joka on pelannut urallaan Yhdysvaltojen ammattilaissarjassa MLB:ssä 73 ottelua.

Kapteeni Salmenperän lisäksi Timo Liiri, Tapio Parkkinen ja Tuomas Ropponen, seuran kunniapuheenjohtaja Martti Kaistinen sekä valmentaja Jere Kaistinen ovat olleet mukana voittamassa kaikkia 13 mestaruutta.